2015 yılı, hem Volkswagen hem de tüm otomotiv endüstrisi için en çalkantılı yıllardan biriydi. Alman otomotiv devi Volkswagen’in Dieselgate olarak da bilinen emisyon skandalında ABD’de satışa sunduğu araçların emisyon testlerinde sahtekarlık yaptığı ortaya çıkmış, bunun üzerinde Volkswagen CEO’su istifa etmiş ve pek çok üst düzey yönetici şirketten ayrılmıştı.

Volkswagen, emisyon skandalının patlak vermesinin ardından skandala karışan otomobilleri satın alan sürücülere iki seçenek sundu; satın aldığınız aracı iade edin ve maddi tazminat alın, ya da aracınızı emisyon kurallarına uygun modellerle değiştirin. Sürücülerin yüzde 86’sı tazminat alma yoluna giderek Volkswagen’in tüketici güveni konusunda büyük bir kayıp yaşadığını göstermişti.

“Volkswagen, emisyon skandalında sürücülere toplamda 9,5 milyar dolar tazminat ödedi”

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), kısa süre önce gerçekleştirdiği bir açıklama ile Volkswagen’in skandala karışan otomobil sahiplerine toplamda ne kadar tazminat ödediğini açıkladı. Volkswagen’in tarihin en başarılı tüketici tazminat programlarından birini gerçekleştirdiğini belirten FTC, Alman şirketin toplamda 9,5 milyar dolar (66.18 milyar TL) tazminat ödediğini belirtti.

Volkswagen, emisyon skandalının ardından büyük bir değişim geçirdi ve şirket, geleceğini elektrikli otomobiller üzerine inşa etmeye başladı. Bu noktada şirketin ilk elektrikli otomobili, ID.3 olarak karşımıza çıkarken, ilerleyen süreçte Volkswagen’in çok daha fazla elektrikli otomobil tanıttığını, orta ve uzun vadede benzinli ve dizel araçlardan uzaklaştığını göreceğiz.