Tüketici elektroniği sektörü her geçen gün biraz daha gelişiyor ve şirketler, sektörde biraz daha öne çıkabilmek için elinden geleni ardına koymuyor. Şimdiyse Duolink Go isimli şirket, tüketicileri fazlasıyla etkileyecek yeni bir ürün duyurdu. “SpeakerBuds” olarak isimlendirilen bu ürün, tek bir set içerisinde hem kablosuz kulaklıkları hem bu kulaklıkların şarj cihazını hem de kablosuz bir hoparlörü içeriyor. 

Duolink Go'nun yeni ürünü, dünyada bir ilk olma özelliğine sahip. Çünkü geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sürülen hiçbir ürün, SpeakerBuds'ın sunduğu özelliklere sahip değildi. Bu ürünle birlikte kullanıcılar, istedikleri zaman kablosuz kulaklık, istedikleri zaman da kablosuz hoparlör deneyimi yaşayabilecekler. Peki bu etkileyici ürün nasıl görünüyor?

Karşınızda SpeakerBuds

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz üzere SpeakerBuds, temelde 3 farklı parçadan oluşuyor. Bu parçaların ilki kablosuz kulaklıklar olarak karşımıza çıkarken, ikinci parçayı bir şarj kutusu, üçüncü parçayı ise kablosuz bir hoparlör olarak görüyoruz. IP54 sertifikasına sahip olan ürün, bu sayede suya karşı dayanıklılık gösteriyor. Ürün, sahip olduğu Bluetooth 5.0 bağlantı desteğiyle de kullanıcılara kaliteli bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Duolink Go SpeakerBuds'nın kablosuz kulaklıkları, yapay zeka destekli bir gürültü engelleme özelliğine sahip. Bu sayede kullanıcılar, kulaklıkları kullanırken dış ortam gürültüsünden etkilenmiyorlar. Ayrıca geliştirici ekip, gün boyu rahat kullanım için geliştirdiği kulaklıklarda tıbbi silikon kullanmayı tercih etmiş. Bu da belirli bir süre kullanımdan sonra meydana gelen kulak ağrılarını ortadan kaldırıyor.

SpeakerBuds'ın iki parçalı şarj kutusu tasarımı, kullanıcılara büyük bir avantaj vadediyor. Bu avantaj, piyasadaki benzer ürünlere oranla daha fazla kullanılabilen batarya kapasitesi. Geliştirici ekip, iki parçalı hoparlör yapısına eklediği iki batarya ile diğer ürünlerden çok daha uzun bir kullanım süresi sunuyor. Öyle ki SpeakerBuds, 2 saatte tam şarj olup 6 saate kadar da kullanım imkanı sunuyor.

Duolink Go tarafından yapılan açıklamalara göre SpeakerBuds; mavi, kırmızı ve beyaz renklerde satın alınabilecek. Dünyada bir ilk olma özelliğine sahip olan ürünün fiyatı ise 149 dolar (yaklaşık 1.050 TL + vergiler) olarak belirlenmiş. Duolink Go, SpeakerBuds'a ön sipariş kapsamında sahip olmak isteyen tüketicilerinse kısa bir süreliğine 79 dolar (yaklaşık 550 TL + vergiler) ödeme yapacaklarını söylüyor. SpeakerBuds'a Kickstarter üzerinden erişebilirsiniz.