Japonya merkezli teknoloji devi Sony, bu yılın sonunda yeni oyun konsolu PlayStation 5'i satışa sunacak. Oyunseverlerin büyük bir heyecanla bekledikleri oyun konsolu, özellikle de yüksek çözünürlükte oyun deneyimi sunmasıyla dikkat çekiyor. Bunun farkında olan Sony de PlayStation 5 ile tam bir uyum içerisinde çalışacak yeni televizyonlarını duyurdu. Dilerseniz hemen, Sony'nin yeni televizyonlarına yakından bakalım.

PlayStation 8K ve 4K çözünürlüğünde yüksek kare hızı vadediyor. Bu da oyuncuların, bu oyun konsoluna sahip olsalar bile PlayStation 5'in tek başına yeterli olmayacağını gözler önüne seriyor. İşte Sony'nin duyurduğu yeni televizyon modelleri de oyunseverlere, PlayStation 5'in sınırlarını zorlamalarını sağlayacak. Sony'nin yeni televizyonları, “Bravia X900H” ve “XBR Z8H” olarak isimlendiriliyor.

Karşınızda Sony Bravia X900H

Sony Bravia X900H, temelde 55 inç büyüklüğünde ve Android tabanıyla geliştirilmiş bir televizyon. Kullanıcılar isterse, 4K çözünürlük sunan bu televizyonun 65 inç, 75 inç ya da 85 inç boyutlu versiyonlarını da tercih edebilecekler. Sony'nin yeni LED televizyonu, 4K çözünürlüğünün yanı sıra 120 Hz ekran tazeleme oranına da sahip ve HDR desteği sunuyor. Sony, bu akıllı televizyonunun gecikme süresinin 7.2 ms olduğunu ifade ediyor.

Sony XBR Z8H ise böyle görünüyor

Sony'nin PlayStation 5 uyumlu ikinci televizyonu XBR Z8H de 4K çözünürlükte, 120 Hz ekran tazeleme oranı ile kullanılıyor. Ayrıca bu akıllı televizyon, 8K çözünürlük desteğine de sahip. Sony tarafından yapılan açıklamalarda, XBR Z8H'nin gelişmiş ses özelliklerine sahip olduğu ifade ediliyor. Kullanıcılar, Sony'nin XBR Z8H modelinde 75 inç ya da 85 inç boyutlara erişebiliyorlar.

Sony'nin duyurduğu her iki televizyon modeli de PlayStation 5'in DualSense isimli denetleyicisi ile uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Kullanıcılar, bu oyun kumandasını kullanarak hem televizyonlarını kullanabiliyor hem de oyun oynayabiliyorlar. Sony, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda yeni ürünlerinin DualSense ile otomatik olarak senkronize olduğunu ve kullanıcıların konsoldan televizyona ya da televizyondan konsola geçiş yapmalarının gerekmediğini ifade ediyor.

Sony'nin yeni televizyonlarındaki etkileyici özelliklerden bir diğer ise değişken ekran tazeleme oranına sahip olması. Yani kullanıcılar, otomatik olarak devreye giren bu özellik sayesinde pürüzsüz ve ekran yırtılmalarının yaşanmadığı bir oyun deneyimi yaşıyorlar. Tüm bunlara ek olarak Sony'nin yeni televizyonları, üstün ses kalitesi sunan Acoustic Surface Audio ile donatılmış durumda.

Sony'nin PlayStation 5 uyumlu yeni televizyonları ne kadar?

Sony tarafından yapılan açıklamalara göre;

  • 55 inç büyüklüğündeki Bravia X900H 999 dolar (yaklaşık 7.000 TL + vergiler)
  • 75 inç büyüklüğündeki Bravia X900H 2.199 dolar (yaklaşık 15.350 TL + vergiler)
  • 85 inç büyüklüğündeki Bravia X900H 2.799 dolar (yaklaşık 20.000 TL + vergiler)
  • 75 inç büyüklüğündeki XBR Z8H 6.999 dolar (yaklaşık 50.000 TL + vergiler)
  • 85 inç büyüklüğündeki XBR Z8H 9.999 dolar (yaklaşık 70.000 TL + vergiler)