Ağustos ayının başlamasıyla birlikte teknoloji üreticileri, hareketli bir sürecin içerisine girdi. Bu bağlamda Samsung, önümüzdeki günlerde bir Unpacked etkinliği düzenleyecek ve bu etkinlikte yeni ürünlerini duyuracak. Ayrıca Apple da yeni amiral gemisi telefonlarını tanıtacağı etkinlik için gün saymaya devam ediyor. Şimdiyse Huawei, özellikle de geçtiğimiz yıl ses getirmeyi başardığı Geliştirici Konferansı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Huawei Geliştirici Konferansı, 2019 yılında ağustos ayının başında yapılmıştı. Hal böyle olunca da beklentiler, konferansın 2020 yılında da ağustos içerisinde yapılması yönündeydi. Şimdi yapılan açıklamalarsa Huawei Geliştirici Konferansı'nın bu yıl ağustos değil, eylül ayında yapılacağını gösteriyor. Yapılan açıklamalara göre Huawei Geliştirici Konferansı, 10-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Huawei, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda sadece Huawei Geliştirici Konferansı'nın tarihine değinmedi. Şirket, bu etkinlik kapsamında neler duyuracağını da hayranlarına açıkladı. Yapılan açıklamalara göre önümüzdeki ay düzenlenecek Huawei Geliştirici Konferansı'nın fazlasıyla hareketli geçebileceğini açıkça söyleyebiliriz. Dilerseniz hemen, HDC2020 etkinlikleri kapsamında hangi Huawei ürünlerinin tanıtılacağına bakalım.

Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre Geliştirici Konferansı, EMUI ve HarmonyOS'un yeni sürümlerine ev sahipliği yapacak. Bu bağlamda EMUI 11 ve HarmonyOS 2.0'la kısa bir süre sonra tanışacağımızı ifade etmek gerekiyor. Ayrıca Huawei'nin mobil servis altyapısı olan HMS Core'un son sürümü HMS Core 5.0 için de yeni kitler, yine Geliştirici Konferansı kapsamında duyurulacak.

Huawei, kısa bir süre önce geliştiricilere artırılmış gerçeklik konusunda büyük kolaylıklar sağlayan Huawei AR Engine isimli yeni hizmetini duyurmuştu. Bu hizmet, Google ARCore'un kopyası niteliğindeydi. Ayrıca Kirin işlemcili dizüstü bilgisayarlar için Huawei Computer Graphics Kit isimli geliştirici kiti de kısa bir süre önce duyurulmuştu. İşte Huawei, HDC2020 etkinliği kapsamında bu kitlerini daha işlevsel hale getirecek yenilikler açıklayacak.

HDC2020 kapsamında duyurulacak EMUI 11, zaten bir süredir heyecanla bekleniyor. Bu bağlamda Huawei Geliştirici Konferansı, Huawei'nin akıllı telefonlarını kullanan tüketiciler için büyük bir önem arz eder hale gelecek. HarmonyOS 2.0'ın duyurulmasıyla birlikte de bu işletim sisteminin daha fazla cihazda kullanılabilir olacağının açıklanması bekleniyor. Eylül ayında düzenlenecek etkinlik, tüm bu belirsizlikleri giderecek.

Huawei'nin eylül ayındaki etkinlik için yaptığı paylaşım