ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, şu sıralar çok ilginç bir meseleyle gündemde. Sizlere birkaç gün önce aktardığımız bir haberimizde, Microsoft'un son dönemlerin en popüler sosyal medyalarından olan TikTok'u satın alacağını aktarmıştık. Hatta bunun hemen akabinde de Microsoft'un TikTok'u alma görüşmelerini durdurduğu iddiaları gündeme gelmişti. Şimdiyse konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamalara göre şirket, şu an için ByteDance'ın elinde olan TikTok'u satın almayı ciddi anlamda önemsiyor. Hatta bu tür bir girişimin olduğu da resmen açıklanmış durumda. Yani birkaç gündür iddialar kapsamında olan durum, artık resmiyet kazanmış durumda. Üstelik işin içerisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın olduğunu da açıkça söyleyebiliriz.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çinli şirketlere bakışı artık herkes tarafından biliniyor. Trump, Çinli şirketlerin hükümetle birlikte çalıştığını ileri sürerek bunun da güvenlik sorunlarına yol açtığına inanıyor. Hatta Trump, konuyla ilgili ilk açıklamalarında TikTok'u ABD sınırları içerisinde yasaklayacağını ifade etmişti. Görünüşe göre Trump'ın böyle bir şey yapmaya gücü yetmedi. Hal böyle olunca da Microsoft, TikTok'un ABD operasyonlarını satın almak için görevlendirildi.

Microsoft'un girişimleri, sadece ABD ile sınırlı kalmayabilir. Çünkü yapılan açıklamalarda; TikTok'un Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya operasyonlarının da satın alınabileceği ifade ediliyor. Yani Microsoft, ABD'nin yanı sıra çeşitli ülkelerde de TikTok'un tüm haklarını satın alabilir. Ancak şu an için bu konuyla ilgili net bir durumun olmadığını ifade edebiliriz.

Microsoft'un resmi blog sitesinden yapılan açıklamalara göre şirket CEO'su Satya Nadella, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı bir görüşmenin ardından TikTok'u satın alma girişimlerini başlatmış. Üstelik blog yazısında yer alan bilgilere göre Trump ile Microsoft'un frekansı birbiriyle uyumlu. Yani Trump, yapmayı istediği ancak yapamadığı bir şeyi Microsoft'u kullanarak çözmüş olacak.

Microsoft'la TikTok arasındaki görüşmelerin hangi düzeyde olduğu şu an için bilinmiyor. Ayrıca bu satın alma işlemi için Microsoft'un ne kadarlık ödeme yapacağı da şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Microsoft'a göre bu satın alma işleminde, isimleri açıklanmayan bazı şirketler de olabilir. Hatta Microsoft, bu şirketlerin de azınlık olmak kaydı ile TikTok'un hissedarı olabileceklerini ifade ediyor.