Apple, bugün paylaştığı yeni duyuruda yönetim ekibinde yapılan yeni ve önemli bir değişikliğe yer verdi. Şirket, Apple'daki kariyerine 1987 yılında başlayan ve şirkette Dünya Geneli Pazarlama Başkan Yardımcısı görevini üstlenen Phil Schiller'ın görevden ayrılacağını açıkladı.

Phil Schiller, Apple'ın açıklamasına göre liderliğiyle veya teknik bilgisiyle şirkete katkıda bulunmuş kişilerin üstlendiği 'Apple Fellow' görevinde yer alacak. Bununla birlikte Phil Schiller, App Store ve Apple etkinliklerini yöneten isim olmaya ve aynı zamanda Apple CEO'su Tim Cook'a da raporlar vermeye devam edecek.

Phil Schiller'ın yerini alacak isim açıklandı:

Phil Schiller, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'Beni ağırladıkları sürece burada çalışmaya devam edeceğim.' dedi ve ardından Apple'ın meşhur 'I bleed six colors' (Apple'ın renkli bir logoya sahip olduğu zamanlarda Apple çalışanları ve hayranlarının kullandığı söz) deyimini kullandı. Phil, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

Apple'da çalışmaya ilk 27 yaşımdayken başladım. Bu yıl 60 yaşıma girdim ve hayatımda bazı planlı değişiklikler yapmanın zamanı geldi.

Phil Schiller'ın Apple'da açtığı yeri dolduracak kişi de şirket tarafından açıklandı. Apple'da Dünya Geneli Pazarlama Başkan Yardımcısı görevini üstlenecek isim Greg (Joz) Joswiak oldu. Greg, uzun süredir şirketin Ürün Pazarlama bölümünde görev almaktaydı.

Phil Schiller'ın görevden ayrılışına ilişkin Apple CEO'su Tim Cook'tan da açıklama geldi. Tim Cook, Phil'in Apple'ı şu anki şirket olmasını sağladığını, yeni görevinde de kendisinin Apple'daki onlarca yılını özel kılan rehberliğini göstereceğini belirtti. Cook, Joz'un Ürün Pazarlama'daki yıllarla oluşan deneyiminin yeni görev için kendisini muhteşem bir aday yaptığını da açıklamalarına ekledi.

Phil Schiller, Apple'ın ürünlerini ve pazarlamasını 30 yıldır yöneten isimlerden biriydi. Kendisi son olarak Apple'ın ilk dijital WDC etkinliğini planladı ve gerçeğe döktü. Phil Schiller, bugüne kadar sahnede de ürün tanıtımlarında sık sık karşımıza çıktı. Phil, geçtiğimiz sene İletişim Başkan Yardımcısı görevini de geçici olarak üstlenmişti.