Ticaret Bakanlığı, ihracatla ilgili her şeyi tek bir platformda toplayan ‘Kolay İhracat Platformu’nu bugün düzenlenen bir lansman ile duyurdu. T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın tanıttığı platform, ihracat yapmak isteyen şirketlerin en uygun hedef pazarları bulmasına, sektör analizlerine ve pazarlar ile ilgili bilinmesi gerekenlere ulaşmasını kolaylaştırıyor.

İhracatta dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda geliştirilen yapay zekâ destekli Kolay İhracat Platformu, Türkiye’nin ihracat potansiyeline önemli katkılar sağlamayı amaçlıyor. Tanıtım toplantısında konuşan Ticaret Bakanı, platformun Türkiye’nin ihracatına doğrudan etki edebilecek, üzerinde oldukça çalıştıkları ve büyük heyecan duydukları önemli bir yazılım projesi olduğunu belirtti.

Kolay İhracat Platformu, tüm vatandaşların kullanımına açık:

İhracata dair her şeyin yer aldığı Kolay İhracat Platformu’nda ihracatçılar için global trendleri içeren detaylı sektör analizleri, ülke potansiyel sektörlerini ve teknik analizleri görebileceğiniz ülke raporları, kişiye özel haberler, dış ticaret mevzuatı ve ithalatçılarla etkileşimi artırmak için fuarlar ve heyetlerin tümü bir arada sunuluyor.

Tüm vatandaşların kullanımına açık olan platformu kullanmak isteyenler, kolayihracat.gov.tr üzerinden e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabiliyorlar. Sistem üzerinde ithalatçı listeleri, ikili anlaşmalar, hedef pazar durumu ve gümrük vergileri gibi işinizle alakalı birçok değişkeni görüntüleyebileceğiniz Akıllı İhracat Robotu ve Pazara Giriş Haritası özellikleri yer alıyor.

Akıllı İhracat Robotu:

Platformun sunmuş olduğu makine öğrenmesi ve yapay zekâ teknolojisi kullanan Akıllı İhracat Robotu, firmaların geçmiş verileri ve farklı veri kaynaklarından gelen milyonlarca satırı işleyerek kurumlara özel hedef pazar önerilerinde bulunuyor.

Pazara Giriş Haritası:

Pazara Giriş Haritası ile seçtiğiniz ürünlerin hedeflediğiniz pazardaki durumunu, rakiplerin payını, ülkemize uygulanan gümrük vergilerini ve vergi şartlarını, ikili anlaşmaları ve ihracatınızı artırmada kritik rol oynayan potansiyel ithalatçı listelerini görüntüleyebiliyorsunuz.

Her geçen gün geliştirilmeye devam eden Kolay İhracat Platformu, önümüzdeki dönemlerde daha da akıllı bir robot ve genişletilmiş bir içerikle ihracatçılara çözümler sunmaya devam edecek. Ticaret Bakanlığı’nın kullanıma sunduğu platform hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buradaki bağlantıya tıklayabilir, Kolay İhracat Platformu’na kayıt olarak ihracatla ilgili her şeyi tek bir platformda görüntüleyebilirsiniz.