Video oyun tutkunların gündemi bir süredir Epic Games, Apple ve Google üçlüsü arasında yaşanan gerilim. Epic Games’in Fortnite Mobile’a kendi oyun içi ödeme sistemini eklemesiyle başlayan gerilim, bir türlü dinmek bilmiyor. Oyuncular, gerilimin bir an önce son bulmasını isterken dev şirketler, aralarındaki gerilimi her geçen gün biraz daha artırıyorlar.

Şirketler arasında yasal süreç devam ederken Apple‘ın Epic Games’le ilgili olarak aldığı bir karar, Epic Games tarafından duyuruldu. Şirket, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Apple’ın, Apple hesabıyla Epic Games’e giriş özelliğini engellediğini açıkladı. 11 Eylül, yani yarın itibarıyla geçerli olacak bu karar, Epic Games hesaplarına Apple hesaplarıyla erişen oyuncuları yakından ilgilendiriyor.

Epic Games tarafından yapılan açıklamalara göre oyuncular, yarın itibarıyla Apple hesaplarını kullanarak Epic Games’e erişemeyecekler. Bu durumda eğer Apple hesabınızı kullanarak Epic Games’e giriş yapıyorsanız, yarın itibarıyla hesabınıza erişemeyeceksiniz. Bu bağlamda elinizi çabuk tutarak hesap bilgilerinizi güncellemeniz gerekecek.

Epic Games hesabınızı nasıl güncellersiniz?

  • Eğer daha önce Apple hesabınızı kullanarak Epic Games’e giriş yaptıysanız, bir kez daha giriş yaptıktan sonra “Ayarlar” sayfasına erişin.
  • Genel” menüsü altında e-posta adresinizle ilgili bir bölüm göreceksiniz. Burayı güncelleyerek aktif olarak giriş yaptığınız bir e-posta adresini girin. 
  • Bu işlemi yaptıktan sonra da şifrenizi değiştirin. Çünkü Apple hesabıyla giriş yaparken o hesaba ait şifreyi kullanıyordunuz.

Unutmanız ya da geç kalmanız durumunda yapmanız gerekenler

Epic Games, bu işlemi yapmayı unutan oyuncular için de bir çözüm geliştirmiş durumda. Yetkililer, Epic hesabınızın Apple’dan ayrılmaması ve hesaba erişemediğiniz durumda, kendilerine ulaşmanız gerektiğini söylüyor. Bu bağlamda şirketin size göndereceği bir doğrulama koduyla hesabınızı kurtarmak mümkün olacak. Ancak bu noktada da mutlaka erişebildiğiniz bir e-posta adresinizin olması gerektiğini unutmayın.

Açık konuşmak gerekirse Apple ile Epic Games arasındaki savaş, bu kadarla sınırlı kalmayacak. Çünkü ortam her geçen gün biraz daha gerginleşiyor. İkili arasındaki dava süreci devam ediyor olsa da bir yandan Epic Games diğer yandan da Apple, karşı tarafı zor durumda bırakabilmek için elinden geleni ardına koymuyor. Bu durum, en çok da üçüncü taraf geliştiricileri korkutuyor. Çünkü şu an için kimse, bu işin sonunun nereye varacağını bilmiyor.