Bugün bir oyuncu bilgisayarı toplamak hiç de kolay bir şey değil. Maliyeti bir köşeye bırakacak olursak, hangi donanımın kullanılması gerektiği, bunların nasıl kombinasyonlanacağı ve alınan donanımın nasıl bir kasaya yerleştirilmesi gibi detaylar, oldukça zorlu bir süreç. Ancak şimdi sizlere, bugüne kadar muhtemelen hiç görmediğiniz bir toplama oyuncu bilgisayarından bahsedeceğiz.

Söz konusu bilgisayarı toplayan kişi, Ohmke isimli bir Reddit kullanıcısı. Ohmke, AMD’nin Ryzen 3600 işlemcisini ve Nvidia’nın GeForce GTX 1660 SUPER ekran kartını kullanarak bir bilgisayar toplamaya karar vermiş. Buraya kadar her şey oldukça klasik gibi görünse de Ohmke’nin topladığı bilgisayarı benzersiz yapan bir detay var. Ohmke, topladığı bilgisayara bir kasa satın almak yerine LEGO parçalarını kullanarak kendine bir kasa yaptı.

İşte LEGO parçalarıyla yapılmış bir kasaya sahip olan o toplama bilgisayar

Ohmke, muhtemelen LEGO parçalarından tasarruf etmek amacıyla, aldığı donanım bileşenlerini bir Mini-ITX anakarta yerleştirmeye karar veriyor. Parçaların tümünü temin ettikten sonra işe girişen Ohmke, ortaya yukarıdaki gibi bir tasarım koyuyor. Oldukça dikkat çekici olan kasa, bir oyuncu bilgisayarı kasasının tüm işlevselliğini sunuyor. Görsellerde de görülebileceği üzere bu toplama bilgisayar, üç parçadan oluşan 120 mm’lik soğutma fanlarına bile sahip.

Yukarıdaki görselde yer alan LEGO PC, aslında oldukça kompakt bir yapıya sahip. Ohmke, bilgisayarının kapladığı alanın 32 cm x 16 cm x 25 cm olduğunu ifade ediyor. Bu kompakt yapının, bilgisayarın soğutma sistemini olumsuz etkilediğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak Ohmke böylesi bir durumun olmadığını, soğutmanın gayet iyi bir şekilde yapıldığını ifade ediyor. Bu bağlamda kasanın önündeki fanlar, dışarıdaki soğuk havayı içeri çekerken LEGO PC’nin üzerindeki fan, egzoz görevi görerek sıcak havanın dışarı atılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca ekran Nvidia GeForce GTX 1660 SUPER’in kendi fanları, zaten doğrudan dış ortam ile temas halinde.

LEGO PC’nin bu denli uyumlu bir şekilde tasarlanmış olması dikkatinizi çekmiş olabilir. Bunun nedeni, Ohmke’nin bu tasarım üzerinde biraz çalışmış olması. Tasarım, önceki denemede renk uyumu olmadan tamamen rastgele parçalarla yapılmış ve anlaşılan o ki bu tasarım, Ohmke tarafından bile beğenilmemiş. İşte hal böyle olunca da tüm LEGO parçaları mükemmel bir uyumla bir araya getirilmiş.