Devam eden koronavirüs salgınından sert bir şekilde etkilenen McLaren, Kanadalı emlak firması Colliers’ı genel merkezini 256 milyon dolara satması için görevlendirdi. Açıklama yapan takım CEO’su Zak Brown, McLaren’in nakit toplamak ve şirket borcunu azaltmak için son teknoloji ürünü Formula 1 merkezlerini satacağını ve daha sonrasında uzun vadeli olarak kiralayacağını söyledi.

Cumartesi günü İtalya’nın Mugello kentinde düzenlenen Toskana Grand Prix’sinden önce bir Zoom konferansında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Brown, bunun basit bir finansal uygulama olduğunu söyledi.

McLaren, gelirlerini ana işine yönlendirmek istiyor:

McLaren’in bir otomotiv şirketi olduğuna dikkat çeken CEO Brown; İngiltere’deki 500.000 metrekarelik bir alanda yer alan McLaren Teknoloji Merkezi için “Neden bu kadar paranın emlakla ilişkisi var? Biz bir emlak şirketi değiliz, bir yarış takımı ve otomotiv şirketiyiz” ifadelerini kullandı. Şirketin Woking, Surrey’de bulunan binaya bağlı çok fazla nakiti olduğunu da belirten Brown, işinize yatırım yapmak istediğinizde bunun çok da verimli bir fon kullanımı olmadığını vurguladı.

Spor otomobil üreticisi, halihazırda tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından ağır darbe aldı, satışlar düştü ve üretim yılın başlarında durdu. Öyle ki şirket, Mayıs 2020’de 1.200 kişiyi işten çıkardı ve şubat-mayıs ayları arasında yalnızca 307 otomobil satabildiğini açıkladı. Grup ayrıca geçtiğimiz haziran ayında Bahreyn Ulusal Bankası’ndan 150 milyon dolarlık bir finansman imkânı da sağlamıştı.

Satıştan sonra McLaren’in bir yere gitmeyeceğini ve Woking’de kalacağını da belirtelim. Anlaşmaya göre merkezi 256 milyon dolar karşılığında satın alan kişi veya şirket, mülkü tekrardan McLaren’e kiralayacak. Firmanın mülkü ne kadar süreyle kiralayacağı veya aylık ne kadar ödeyeceği gibi konular kamuoyuyla paylaşılmadı.